Home » Letectví » EUROPEAN HELICOPTER SHOW 2013

EUROPEAN HELICOPTER SHOW 2013

Print Friendly, PDF & Email

01 Plakát showToto je zřejmě vůbec první zveřejněná informace a stručný záznam z výše uvedené akce, zahájené před dvěma hodinami v Hradci Králové. Jedná se o třídenní událost související s létajícími stroji, jejichž nosné plochy rotují. Má to být největší kontinentální sešlost  a patá největší letos na světě. Oficiální mluva – čeština a angličtina.

Počasí bylo a ještě je skvělé, vstupné 250,-Kč, prvních diváků dopoledne několik desítek a zahájení za přítomnosti zvolených zástupců regionu, kraje a senátu. Ti tomu asi měli dodat lesk a vážnost, ostatně jako vždy.

Smyslem tohoto článku je upozornit naše stoupence na konání této akce a připomenout jim, že těch několik desítek vrtulníků, vírníků a letounů s pevnými nosnými plochami stojí za zhlédnutí. Hlavní program je chystán na sobotu 11. 5. 2013. To je veřejná a bezplatná podpora organizátorům této akce.

Zveřejňujeme několik fotografií dnes získaných na této události k přiblížení toho co lze očekávat ze statické části vystavovaných letadel.

Je aspoň trochu potěšitelné, že je stávající neopomenutelný a tradiční aviatický areál v Hradci Králové občas využit také k akcím, které s letectvím souvisí. Místní úřady však za takovýmto myšlením již delší dobu zaostávají. Možná, že mají z letectví strach, protože se někteří z nich asi bojí létat a okolnosti související s létáním nechápou. Že by to bylo za hranicí jejich periferního vidění?!

9. 5. 2013 © Jaroslav Lněnička


Leave a comment

Archivy